De fietsenmaker

Een fietsenmaker is iemand die fietsen verkoopt en repareert. Vaak heeft hij een winkel waarin fietsen uitgestald staan en waarin hij accessoires en reserveonderdelen verkoopt.

De fietsenmaker

Een fietsenmaker is iemand die fietsen verkoopt en repareert. Vaak heeft hij een winkel waarin fietsen uitgestald staan en waarin hij accessoires en reserveonderdelen verkoopt. Achter in de winkel is vaak een werkplaats met gereedschap, waar fietsen gerepareerd kunnen worden. De fietsenmaker staat ook wel bekend als ‘rijwielhersteller’.

Een fietsenmaker is een monteur en technicus die zich heeft gespecialiseerd in het onderhouden en repareren van fietsen van verschillende merken. Daarnaast verkoopt een fietsenmaker vaak ook nieuwe en tweedehands fietsen. Ook het verkopen van losse fietsaccessoires behoort tot de werkzaamheden van een fietsenmaker.

Een fiets die regelmatig gebruikt wordt is net zoals een auto soms toe aan een goede onderhoudsbeurt. Het beroep fietsenmaker is binnen Nederland redelijk populair, omdat er nu eenmaal veel mensen gebruikmaken van een fiets.

De laatste jaren is het beroep fietsenmaker wel steeds meer aan het veranderen, omdat steeds meer mensen kiezen voor een duurdere elektrische fiets. Elektrische fietsen hebben net zoals gebruikelijke fietsen regelmatig onderhoud nodig, wat om specifieke kennis vraagt. Het beroep fietsenmaker is dan ook aan het veranderen, omdat moderne fietsen steeds complexer worden.

Een fietsenmaker weet over het algemeen precies waar hij op moet letten, en zal onderdelen die versleten zijn vervangen en de fiets smeren waar nodig. Omdat de fietsen van tegenwoordig steeds complexer worden is het vaak handiger om ze naar een fietsenmaker te brengen.

Over het algemeen moet een fietsenmaker gezien worden als een allround monteur, die zelfstandig alle voorkomende werkzaamheden kan uitvoeren aan fietsen. Als fietsenmaker krijg je tegenwoordig te maken met complexe fietsen. Een fietsenmaker moet dus aangemerkt worden als monteur en technicus die te maken kan hebben met normale fietsen en elektrische fietsen.  Een echte ambachtsman.

werkplaats

In onze werkplaats hebben we de beschikking over het juiste gereedschappen.  Door jarenlange ervaring staan wij garant voor snelle en deskundige reparaties voor alle merken en type fietsen. Wij streven ernaar om uw fiets zo snel mogelijk te herstellen. We hebben ook een leenfiets, mocht de reparatie langer duren, vraag altijd even of deze aanwezig is.

Onderhoud

Ook voor onderhoud bent u bij Bike Home Service in Nuenen welkom. Wij bieden u een goede en snelle service, zodat u altijd tevreden naar huis gaat. Bij ons kunt u terecht met alle soorten fietsen, denk hierbij aan bijvoorbeeld; omafietsen, stadsfietsen, hybride fietsen, racefietsen, mountainbikes, elektrische fietsen, maar ook met bakfietsen en driewielers kunt u bij ons terecht, in overleg kan deze opgehaald worden (buiten openingstijden). Ook met alle voorkomende systemen kunt u terecht. We bieden ook een ruim aanbod gebruikte onderdelen, na overleg kunnen we gebruik maken van gerecyclede producten.  Maakt niet uit waar de fiets is gekocht, U bent gewoon van harte welkom bij de fietsenmaker Nuenen op de Vincent van Goghstraat 2b .

Elektrische fietsen

De laatste jaren is vooral de elektrische fiets / e-bike zeer populair te noemen, omdat er steeds meer elektrische fietsen verkocht worden. Vooral elektrische fietsen die voorzien zijn van een middenmoter als hulpmotor zijn populair.

In het verleden was een fiets met hulpmotor echt iets voor oudere mensen, die wat meer moeite hadden met fietsen. Tegenwoordig is de fiets met hulpmotor ook populair onder de jongere generatie. Dit komt onder andere doordat er nieuwe technieken ontwikkeld zijn, die het steeds minder opvallend maken dat een fiets voorzien is van een hulpmotor. Dit zijn dan vaak de fietsen die voorzien zijn van een accu onder de drager van de fiets. Deze accu kan ingeschakeld worden, zodat het trappen ineens een stuk minder zwaar wordt. Deze E-bikes worden steeds populairder, ook doordat de prijs aan het zakken is en de accu’s steeds beter worden.

De eerste E-bikes

De eerste E-bikes konden in de maximale stand maar 25 kilometer ondersteuning bieden, terwijl de nieuwe E-bikes dit nu al 100 kilometer kunnen en, in de normale stand, wel 150 kilometer ondersteuning kunnen bieden aan de fietser. Tegenwoordig zijn er ook al e-bikes die 45 kilometer per uur kunnen, deze fietsen worden ook wel ‘pedelec‘ genoemd, hiervoor is een helm wel verplicht. Ook is de techniek van de E-bikes nu veel beter dan bij de eerste fietsen. Zo zit de accu en motor nu meestal laag in de fiets, wat de fiets niet meer topzwaar maakt. De E-bikes zijn nog wel een stuk zwaarder dan normale fietsen, en hebben vaak daarom een beperkt gewicht wat ze kunnen dragen. Wie een elektrische fiets wil gaan aanschaffen doet er goed aan diverse merken uit te testen. Er zijn veel verschillende fietsen te krijgen met allemaal verschillende mogelijkheden. Laat je daarom ook goed informeren voor aankoop.

Winkel

In onze fietsenwinkel Nuenen verkopen hoofdzakelijk gebruikte fietsen, die er als nieuw uit zien. Fietsen worden bij ons volledig nagekeken en hersteld waar nodig met nieuwe of gebruikte producten. waardoor we ook het beste, onze garanties kunnen geven op deze fietsen. Op tweedehands fietsen met een aankoopprijs boven de 250 euro krijgt u van ons 3 maanden garantie. (accu’s van tweedehands elektrische fietsen zijn hierbij uitgesloten). We verkopen alle merken onder andere ; gazelle, Batavus, Koga, Giant, Sparta, Cortina, Pointer, Flyer, Kalkhoff, Merida, Multicycle, Specialized, Trek, Union en nog vele meer.

Recycling

Fietsen hebben veel onderdelen, we proberen de onderdelen zolang mogelijk te hergebruiken te recyclen. denk hieraan dat bijvoorbeeld een opknapper gemaakt wordt met gebruikte onderdelen. of als de onderdelen erg duur zijn kan men ook gaan denken aan een gerecycled onderdeel ter reparatie te gebruiken, wat vaak ook in de kosten dan meevalt. wij zijn ook thuis met oude fietsen, gooi deze niet weg, maar kom deze bij ons brengen en wij zorgen ervoor dat deze zo ver mogelijk gerecycled word.

© Auteursrecht - happyskin.nl
Translate »